Mikrobiologi 4260
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
- kjenne til de viktigste mikrobielle gruppene og sine egenskaper
- ha kjennskap til de molekylære og genetiske grunnlag for viktige mikrobielle egenskaper
- ha kjennskap til mikrobenes roller i sykdom, forråtnelse, næringskjeder og miljøet
- forstå prinsippene bak mikrobiologiske kontroll, hygienetiltak forebygging av smitte
- kunne utføre enkle mikrobiologiske vassanalysar og teste næringsmiddel for ulike stoff og kunne utføre hygienetestar
- kunne formidle sentralt fagstoff som teoriar, problemstillingar og løysningar både skriftlig og munnleg
Innhold
Sentrale tema er:
- mikroorganismane og sine strukturer
- mikrobielle sykdommer
- flått som sykdomsspreder
- forsvar mot infeksjon, smittevern og behandling
- hygieniske forhold om drikkevatn
- mikrobiologiske laboratorieøvingar av matvarer og vatn
- vekst og næring hos mikrober
- mikrobiell genetikk
Arbeids- og læringsformer
Undervisning blir hovedsakelig i form av forelesninger men vil også inkludere seminarer hvor studentene står for innhenting og presentasjon av mindre deler av fagstoffet. Det er også et obligatorisk lab. kurs ( 4 dager) der testing av vannkvalitet, antibiotika i næringsmidlet og hygiene er sentralt. I lab. kurset er det en obligatorisk rapport med fokus på vannkvalitet.
Vurderingsformer
Det blir gitt karakterar på to delprøver: ei delprøve med fleirvalsoppgåver som tel 30% , og ei sluttprøve (4 timar) som tel 70% av endeleg eksamenskarakter. Alle delprøver må vere bestått.
Obligatorisk framføring og rapport frå laboratorieøvingane må vere bestått for å få godkjent emnet.
Det blir teke atterhald om mindre justeringar i planen.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Andrew Jenkins <andrew.jenkinsSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ralph Ingemar Stålberg - 19.02.2013