Publikumsutvikling 2805
Læringsutbytte
Kunnskaper
Studenten:
· har kunnskap om formidlingsstrategier og tilgang til kulturopplevelser i et demokratiperspektiv
· har kunnskap om muligheter og begrensninger i forhold til å nå ulike publikumsgrupper for ulike kulturtilbud
· har kunnskap om utarbeidelse av realistiske publikumsutviklings- og markedsføringsplaner for organisasjoner som driver kulturformidling
Ferdigheter
Studenten kan:
· Utarbeide markedsførings- og publikumsutviklingsplaner.
· Forstå posisjonering og merkevarebygging i et publikumsutviklingsperspektiv.
· Forstå relevante begreper som habitus, kulturell kapital og kulturell kompetanse.
· Forstå ulike publikumsutviklingskonsepter og strategier for kulturdeltagelse.
Studenten kan:
· Utvikle prosjekter. Fra ide til gjennomføring
· Presentere prosjektideer muntlig og skriftlig
· Kunne delta i fagdiskusjoner
Innhold
Emnet tar utgangspunkt i at offentlig støtte til kulturproduksjon og kulturformidling har som en av sine viktigste målsettinger å nå ut til et stort og mangfoldig publikum. Det er i denne sammenheng at begrepet publikumsutvikling, som har sin opprinnelse i Storbritannia (audience development), i økende grad blir brukt. Emnet opererer med en forståelse av dette begrepet som går utover tradisjonelle markedsføringsprinsipper gjennom at publikumsutvikling forholder seg til målgrupper som er av relevans ikke bare i et kommersielt, men også et inkluderingsperspektiv. Basert på dette har emnet to fokus. For det første å hjelpe studentene til å reflektere over og forstå disse inkluderingsmålsettingene og for det andre å gjøre studentene rede til selv å iverksette publikumsstrategier. Emnet vil også fokusere på de rammebetingelser som påvirker en organisasjons publikumsutviklingsstrategier, samt hva det vil si for kulturorganisasjoner å være publikumsorientert, og barrierer knyttet til dette.
Arbeids- og læringsformer
· Forelesninger i små grupper
· Seminarer og studentpresentasjoner
· Prosjektarbeid
Studentene vil gjennom hele semesteret jobbe aktivt med en case-basert publikumsstrategisk oppgave med en skriftlig innlevering ved semesterslutt.
Vurderingsformer
Muntlig framføring midtveis i semesteret. Individuell skriftlig sluttprøve uten tilsyn som teller 100 % av endelig karakter. Graderte karakterer.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Inger Birkeland <inger.birkelandSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 02.02.2014