Innføring i turisme 6072
Læringsutbytte
Studenten skal etter gjennomført emne ha følgene læringsutbytte:
Kunnskap
- Kunne beskrive i store trekk reiselivets utvikling og trender nasjonalt og internasjonalt.
- Kunne definere sentrale begreper i reiselivsterminologi
- Kunne identifisere de sentrale aktører og deres rolle i reiselivet
- Kunne beskrive reiselivets ringvirkninger
Ferdigheter
- Ha ferdigheter til å bruke de viktigste begrepene til systematisering, analyse og diskusjon av reiselivstema i praksis
Generell kompetanse
- Kunne formidle sin kunnskap om sentrale begreper og problemstillinger på en faglig måte mundtlig og skriftlig
Innhold
Følgende tema er aktuelle:
- Historiske forhold
- Reiselivssystem og –mønster
- Marked og forbrukeradferd
- Attraksjoner og andre kjernenæringer
- Reiselivet som næring. Bygdeturisme
- Organisering og forvaltning av reiselivet
- Sommer- og vinterturisme
- Hytteturisme
- Opplevelsesaspekter og turisme
- Reisemotiver
- Arbeidsforhold og kompetanse
- Kvalitet og service
Arbeids- og læringsformer
3-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.
Vurderingsformer
Vurdering av emnet består av følgende elementer:
a) Oppgaveinnlevering i form av 3 del-innleveringer (40 %).
b) Skriftlig prøve, 3 timer (60 %).
c) Muntlig presentasjon i grupper av et tema (bestått/ikke bestått).
Graderte karakterer (A-E). For å få godkjent vurdering emnet, må alle delprøver være bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Gudrun Helgadottir <Gudrun.HelgadottirSPAMFILTER@hit.no>,Halldor Orn Engilbertsson <halldor.o.engilbertssonSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 20.11.2014