Innføring i turisme 6072

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne ha følgene læringsutbytte:

Kunnskap

  • Kunne beskrive i store trekk reiselivets utvikling og trender nasjonalt og internasjonalt.
  • Kunne definere sentrale begreper i reiselivsterminologi
  • Kunne identifisere de sentrale aktører og deres rolle i reiselivet
  • Kunne beskrive reiselivets ringvirkninger

Ferdigheter

  • Ha ferdigheter til å bruke de viktigste begrepene til systematisering, analyse og diskusjon av reiselivstema i praksis

Generell kompetanse

  • Kunne formidle sin kunnskap om sentrale begreper og problemstillinger på en faglig måte mundtlig og skriftlig

Innhold

Følgende tema er aktuelle:

  • Historiske forhold
  • Reiselivssystem og –mønster
  • Marked og forbrukeradferd
  • Attraksjoner og andre kjernenæringer
  • Reiselivet som næring. Bygdeturisme
  • Organisering og forvaltning av reiselivet
  • Sommer- og vinterturisme
  • Hytteturisme
  • Opplevelsesaspekter og turisme
  • Reisemotiver
  • Arbeidsforhold og kompetanse
  • Kvalitet og service

Arbeids- og læringsformer

3-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.

Vurderingsformer

Vurdering av emnet består av følgende elementer:

a) Oppgaveinnlevering i form av 3 del-innleveringer (40 %).
b) Skriftlig prøve, 3 timer (60 %).
c) Muntlig presentasjon i grupper av et tema (bestått/ikke bestått).

Graderte karakterer (A-E). For å få godkjent vurdering emnet, må alle delprøver være bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Gudrun Helgadottir <Gudrun.HelgadottirSPAMFILTER@hit.no>,Halldor Orn Engilbertsson  <halldor.o.engilbertssonSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 20.11.2014