Reiseliv og entreprenørskap 6073

Læringsutbytte

Studentene skal etter gjennomført kurs ha:

- Grunnleggende forståelse av sentrale forutsetninger og begreper knyttet til entreprenørskap og innovasjon i en reiselivskontekst.

- Kjennskap til sentrale teorier om entreprenørskap og innovasjon med relevans for reiselivsnæringen.

- Kunne anvende teorier og modeller fra kurslitteraturen samt annen innhentet litteratur til å beskrive og analysere praktiske reiselivscases.

- Demonstrere evnen til å integrere kunnskap og håndtere komplekse problemstillinger i ovennevnte cases.

- Kunne forholde seg kritisk og reflektert til muligheter og utfordringer knyttet til entreprenørskap i reiselivet.

- Kommunisere og presentere (både muntlig og skriftlig) argumenter og konklusjoner klart og utvetydig.

- Peer-review og opponere på arbeidet til medstuderende.

- Ta ansvar for egen læring og også indirekte for andre studenters lærning og utvikling gjennom å ta aktivt del i seminarer og andre kursaktiviteter.

Innhold

Emnet vil ta opp ulike sider og aspekter knyttet til koplingen mellom reiseliv og entreprenørskap både i en nasjonal og internasjonal kontekst, herunder perspektiver på entreprenørskap og innovasjon, karakteristika og kjennetegn ved reiselivsbedrifter, reiseliv som distriktsutviklingsfaktor. Forutsetninger og begrensninger knyttet til entreprenørskap i en reiselivskontekst belyses og problematiseres. Studentene skal arbeide med cases med obligatoriske innleveringer og presentasjoner som inngår som en del av evalueringen.

Arbeids- og læringsformer

Undervisningen består av forelesninger, seminarer, prosjektarbeid, bedriftsbesøk og ekskursjoner.

Vurderingsformer

Seminarer (50%)

Gjennom caseanalyser og praktiske eksempler skal studentene gjøre rede for sin forståelse og læring knyttet til sentrale begreper, teorier og modeller. Deltakelse er obligatorisk og inkluderer tilstedeværelse på seminarene, involvering i aktiviteter og diskusjoner i klasserommet.

Gruppearbeid (50%)

Består av å skrive en forretningsplan for reiselivsbedrift. Denne evalueres både skriftlig og muntlig. På avslutningsseminaret skal også studentene peer-review og opponere på en annen gruppes arbeid. Tilstedeværelse på sluttseminaret er obligatorisk.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ingeborg Nordbø <Ingeborg.M.NordboSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 10.01.2015