Kulturelt entreprenørskap KENT 301

Læringsutbytte

Kunnskap

Kandidaten

  • Har kunnskap om kulturentreprenøren og de vilkår som preger kulturfeltet
  • Har kunnskap om hensiktsmessige strategier, meotoder og verktøy som er aktuelle for arbeidet med kulturelt entreprenørskap
  • Har kunnskap om kommunikasjon og formidling i møte med aktuelle aktører og samarbeidspartar
  • Har kunnskap om kulturfeltet som arena og de ulike bransjer som preger feltet

Ferdigheter

Kandidaten

  • Kan forholde seg til og utvikle hensiktsmessige nettverk og kontakter i kulturfeltet
  • Kan gjøre bruk av prosjektmetodikk i et kulturrelatert prosjekt
  • Kan vurdere og utvikle egne kulturuttrykk i en kulturell sammenheng

Generell kompetanse

Kandidaten

  • Viser forståelse for hvordan en kulturentreprenør arbeider, og for betydningen av nettverksbygging og kommunikasjon i arbeid med kultur
  • Viser forståelse for sentrale prosjektfaser fra idé til utvikling av praktisk prosjekt i kulturfeltet
  • Kan analysere, vurdere og gjennomføre kulturelle prosjekter i teoretisk og praktisk sammenheng

Innhold

Emnet kulturelt entreprenørskap gir innføring i sentrale prosesser, vilkår og særpreg som kjennetegner kulturentreprenøren. Det jobbes aktivt med å utvikle konkrete prosjekt knyttet til kulturfeltet, med spesiell fokus på å utvikle innsikt i hvordan de ulike bransjer innen kulturfeltet opererer. Innholdet i emnet retter seg inn mot arbeid med prosjekt som metode, teoretiske vurderinger og refleksjoner, samt gjennomføring og utprøving i praksis i nært samarbeid med kulturfeltet.

Arbeids- og læringsformer

Emnet organiseres som nettbasert undervisning med samling og praktisk prosjektrettet arbeid.
Det har et omfang på ca. 130 arbeidstimer, og av dem er 50 timer lærerstyrte under samlinger, forelesninger og veiledningstimer.

  • Samlinger: ca. 8 timer
  • Forelesninger: ca. 20 timer
  • Seminarer: ca 7 timer
  • Gruppearbeid/individuelt arbeid ca. 80 timer

Det vil bli diskusjonsrom og rom for nettmøter. Lærere og studenter vil kunne legge ut bilder, besvarelser og andre dokumenter samt linker til andre internettadresser. Studentene får opplæring i bruk av plattformen. Kommunikasjonen mellom student og høgskole foregår via Fronter og epost. Det vil bli gitt undervisning, foredrag, eller forelesningsnotater i løpet av semesteret. Deltakelse i samlinger/nettsamlinger, prosjektgruppe og arbeid med innleveringsoppgaver er en del av arbeidskravet i emnet. Besvarelser legges i fronter til oppsatte frister for godkjenning/kommentering. Studentene danner prosjektgrupper i studietiden. Høgskolen vil være behjelpelig med å sette sammen hensiktsmessige prosjektgrupper.

Studieenheten skal være preget av vekselspillet mellom praktisk skapende arbeid, teoretisk orientering og refleksjon. Samarbeid med lokalt kulturliv vektlegges i gjennomføringen av studiet, mellom annet gjennom et eget arenaprosjekt hvor innsikt, forståelse og deltakelse i en kulturbedrift eller kulturorganisasjon står sentralt.

Vurderingsformer

Eksamen består av en individuell innleveringsmappe med utvalgte arbeidskrav med skriftlig/visuell dokumentasjon og en skriftlig oppgave. Det gies en gradert karakter som føres på vitnemålet. Det gis bokstavkarakter fra A til F, med A som beste karakter og E som dårligste karakter for bestått.

Karakterfastsettingen følger reglement om vurdering og vitnemål ved Høgskolen i Telemark.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 01.01.2015