Biologi 2 30BIO2

Læringsmål

Læringsmål modul 1: Ved fullført studium skal studenten ha tilegnet seg kunnskaper om menneskets anatomi og fysiologi, livsstil og helse og innsikt i sentrale miljøtema. Studenten skal kunne dokumentere kunnskaper i viktige emner i genetikk og genteknologi. Gjennom studiet skal studenten ha tilegnet seg ferdigheter i å planlegge, gjennomføre og evaluere undervisning i samsvar med de faglige mål for emnet.

Læringsmål modul 2: Ved fullført studium skal studenten ha tilegnet seg sentrale kunnskaper i plante- og dyregeografi. Studenten skal kunne dokumentere særlig dyptgående kunnskap om Middelhavsregionen som er fordypningsområde i modulen. Videre skal studenten kunne dokumentere kunnskaper om jordas klimasoner og hvordan klimaet innvirker på plante- og dyregeografien. Studenten skal få erfaring med, og dokumentere ferdigheter i, planlegging og gjennomføring av et prosjektarbeid. Gjennom studiet skal studenten ha tilegnet seg ferdigheter i å planlegge, gjennomføre og evaluere undervisning i samsvar med de faglige mål for emnet inkludert bruk av IT i biogeografi.

Innhold

Modul 1: Menneske og miljø, 15 studiepoeng. I modulen inngår også to mappeoppgaver i helse og miljøkunnskap. Mappeoppgavene kan utføres i vårsemesteret. Modulen kan også studeres som fjernutdanning via Internet. I en slik organisering kan en definere obligatorisk fremmøte til undervisning i noen tema.
Modul 1 er bygd opp om to store og to mindre delemner. Delemnene anatomi og fysiologi med hovedvekt på humanbiologi og genetikk med genteknologi er vektet tilsvarende 10 studiepoeng i modulen. Delemnene helse og miljøkunnskap er vektet tilsvarende 5 studiepoeng i modulen. I de to sistnevnte delemner er det mappeoppgaver. Det vil bli lagt en utvidet omtale av modulen i biologi 2 rommet på Classfronter.

Modul 2: Biogeografi med prosjektarbeid, 15 studiepoeng
I modulen inngår et obligatorisk feltkurs til Mallorca (fordypningsområdet). Feltkurset blir avholdt i slutten av april. I tillegg inngår et biogeografisk prosjektarbeid. Modulen er godt egnet for fjernutdanning via internett. Feltkurset til Mallorca er obligatorisk også ved fjernutdanning.

Modul 2 er bygd opp om to delemner. Delemnet biogeografi tar opp vegetasjonssoner, florariker, arktisk flora og fauna, vern av biologisk mangfold, vern av kulturlandskap, generell plante- og dyregeografi, planteliv, dyreliv og naturvern i Middelhavsområdet. 7 dagers feltkurs til Mallorca der en studerer vegetasjonstyper, naturreservater, landskapsvernområder og kulturlandskapet. Delemnet har en vekting som tilsvarer 10 studiepoeng. Det andre delemnet er et biogeografisk prosjektarbeid som kan være faglig eller fagdidaktisk. Delemnet har et omfang på 5 studiepoeng. Det vil bli lagt en utvidet omtale av modulen i biologi 2 rommet på Classfronter.

Organisering

Modul 1: Modul 1 er organisert som en enhet i emnet biologi 2. Undervisning og veiledning i modulen er lagt til høstsemesteret som avsluttes med en skriftlig eksamen i anatomi, fysiologi og genetikk. Arbeidsformene vil veksle mellom forelesninger, laboratorieøvelser og oppgavearbeid. Arbeidsformen skal også demonstrere hvordan en kan arbeide med innholdet i modul 1 i skolen.

Modul 2: Modul 2 er organisert som en enhet i emnet biologi 2. Undervisning og veiledning i modulen er lagt til vårsemesteret som avsluttes med en skriftlig eksamen. Arbeidsformene vil veksle mellom forelesninger og selvstudium med nettbasert veiledning og muligheter for samarbeid mellom studenter på internett ved hjelp av Classfronter (LMS). Obligatorisk feltarbeid i forbindelse med feltkurset til Mallorca. Arbeidsformen skal også demonstrere hvordan en kan arbeide med innholdet i modulen i skolen.

Vurderingsformer

Vurderingsformer modul 1
En individuell skriftlig eksamen på fire timer i delemnene anatomi og fysiologi og genetikk med genteknologi. Eksamen teller 70 % av samlet karakter.
1 mappeoppgave i delemnet helse. Vektes 10 % av samlet karakter.
1 mappeoppgave i miljøkunnskap. Vektes 20 % av samlet karakter.
Obligatoriske arbeider må være godkjent og studentene må ha deltatt på obligatoriske deler av undervisningen for å få en avsluttende karakter.

Vurderingsformer modul 2

Den avsluttende vurdering skal gi en karakter etter gradert skala. Karakteren fastsettes på grunnlag av individuell skriftlig eksamen og en prosjektrapport. Feltkurs og prosjektarbeid må være godkjent for at studenten skal kunne få en karakter på modulen. Prosjektarbeidet teller 33 % av avsluttende karakter. Individuell skriftlig prøve teller 67 % av avsluttende karakter

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Frode Evenstad <Frode.EvenstadSPAMFILTER@hit.no>,Per Arne Åsheim <Per.A.AsheimSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Nina Holmberg Lurås - 02.04.2007