902 Nordisk friluftsliv, fordypning
Målgruppe og opptakskrav
Studiet retter seg mot nordiske studenter med 2 års grunnutdanning i idrett, friluftsliv eller andre studieretninger.
Mål for studieprogrammet
Studentene skal utvikle en forståelse for det nordiske friluftsliv gjennom et så vel praktisk-pedagogisk som kulturelt perspektiv. Studiet skal utvikle studentenes egenferdighet samt analytiske og refleksive evne. Gjennom studiet skal studentene få innblikk i det praktiske levde friluftsliv i Norden. De skal erverve seg kunnskaper om og ferdigheter innen utvalgte deler av det friluftsliv som er karakteristisk i de enkelte land og de skal opparbeide en innsikt i både det som er friluftslivstradisjonen i det enkelte land og det som er utviklingstrenden. Det praktiske friluftsliv utgjør en kontekst for erfaringsbasert kunnskap om tradisjon og trend i friluftslivet i de enkelte land, og for friluftslivets utvikling i et nordisk og internasjonalt perspektiv.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Nordisk Friluftsliv
|
Studiet tar utgangspunkt i friluftsliv i et nordisk perspektiv både når det gjelder praktiske og teoretiske perspektiver. Dette betyr at likheter og ulikheter mellom de nordiske landene når det gjelder utøvelsen av friluftsliv blir synliggjort og problematisert. Studiet sikter mot å gi studentene kompetanse for videre studier på mastergradsnivå og kunne jobbe videre med kulturanalytiske og komparative perspektiver. Studiet gir videre undervisningskompetanse innen en utvalgt gren av det enkelte lands friluftsliv.
Studiet inngår som en del av Nordplus samarbeidet, og gir nordisk kompetanse, sml. allerede godkjent og etablert ordning for nordisk nettverk for idrettsutdanning.
Det tas forbehold om endringer i studieplanen.
Vurderingsformer
Se emneomtaler
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Carl-Magnus Nystad <Carl-Magnus.NystadSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 11.06.2009