Småbarnspedagogikk for andre enn førskolelærere
Innledning
Fordypningsenheten skal videreutvikle studentenes faglige dyktighet og kyndighet i forhold med arbeidet med barn under tre år.
Målgruppe og opptakskrav
Studiet er et tilbud til allmennlærere, faglærere, barnevernspedagoger og spesialpedagoger som ønsker kompetanse likeverdig med førskolelærere. Studiet gir, sammen med Barnehagepedagogikk, kompetanse til å arbeide som pedagogisk leder i barnehage.
Mål for studieprogrammet
Studiet i småbarnspedagogikk er for dem som vil arbeide profesjonelt med de aller yngste barna (0-3 år) i samfunnet vårt. Gjennom dette studiet får studentene oppdatert kunnskap om det som foregår av ny forskning rundt denne aldersgruppen. Gjennom studiet ønsker en å utvikle studentens pedagogiske innsikt og faglige dyktighet i å arbeide med barn i alderen 0-3 år. Studiet fokuserer på relasjonenes betydning for lek, læring og utvikling.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Obligatorisk emne
|
Fordypningen består av to hoveddeler som hver utgjør 15 studiepoeng. Andre fag vil inngå som en del av hoveddel 1 og utgjøre tilsammen 6 studiepoeng.
Hoveddel 1. Sosialt samspill, lek og læring
Hoveddel 2: Syn på barn og barndom og de voksnes rolle.
For mer informasjon om innhold, oppbygging og sammensetting, se emneplan for småbarnspedagogikk.
Arbeids- og læringsformer
Studiet legger opp til variasjon i undervisningen. Forelesning, prosjektarbeid og diskusjoner/veiledning vil være sentrale elementer i undervisningen. Klasserommet sees på som en møteplass for refleksjon, diskusjon og kunnskapsutvikling. Arbeidet tar utgangspunkt i lærestoff, studentenes erfaringer og kunnskap, og studentenes og lærernes problemstillinger innenfor de ulike temaene. Diskusjoner og veiledning vil i tillegg foregå på nett.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Helge Røys <hele.roysSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 10.12.2010