949 Samfunnsfag 2 - med vekt på Norge og Europa (ordinær og nett)
Innledning
Studieenheten omfatter historie, geografi og samfunnskunnskap, og er et bredt studietilbud med vekt på Norge og Europa i nyere tid. Studiet gir gode redskaper for å forstå aktuelle begivenheter. Kurset går over ett år og er organisert i to moduler - modul 1 (15 stp.) som avsluttes høsten 2012, og modul 2 (15 stp,) som avsluttes våren 2013.
Samfunnsfag 2 og Samfunnsfag 1 (med vekt på Norge og Midtøsten) kan tas uavhengig av hverandre. Studenter som tar begge enhetene, får en årsenhet (60 studiepoeng) i samfunnsfag.
Målgruppe og opptakskrav
Studiet er primært rettet mot studenter i lærerutdanning, men det vil også være aktuelt for andre med interesse for samfunnsfaglige spørsmål på ulike nivåer.
Undervisningen starter på et nivå som tilsvarer avlagt eksamen i studieforberedende utdanningsprogram i videregående skole. Studenter som ikke befinner seg på dette nivået, må selv ta ansvar for å nå et tilsvarende begynnernivå i studiet.
Mål for studieprogrammet
Se omtalen av emnet med samme navn.
Læringsutbytte
Se emneplaner
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Obligatorisk emne
|
Se emneplaner
Internasjonalisering
Flerkulturelle perspektiver ivaretas i emnet
Arbeids- og læringsformer
Det legges opp til bruk av varierte og aktive arbeidsformer i studiet, som klassesamtale / -diskusjon, forelesninger, seminar, arbeid med kilder, bruk av IKT og skriving av oppgaver. Kilder av ulike slag er viktig i samfunnsfag. Det kan dreie seg om skriftlige kilder, statistikk, bilder, kart, diagram og muntlige kilder og andre kilder i nærmiljøet. Bruk av Internett står sentralt.
I Samfunnsfag 2 legges det til rette for en ekskursjon av ca. en ukes varighet relatert til emnet europeisk historie og samfunnsutvikling. Denne ekskursjonen har et tverrfaglig utgangspunkt og utgjør en konkretisering av deler av fagstoffet. Det forutsettes studentmedvirkning i turarrangementet.
Studentene skal levere en individuell, skriftlig fordypningsoppgave med tema og problemstilling som er relevant for kurset.
Vurderingsformer
Endelig karakter settes på grunnlag av:
MODUL 1 (15 stp., avsluttes om høsten):
· individuell muntlig prøve (vektes 2/3)
· seminaroppgaver, gruppe (vektes 1/3)
MODUL 2 (15 stp., avsluttes om våren):
· individuell bachelor-oppgave / fordypningsoppgave (vektes 1/3)
- individuell skriftlig prøve på 5 timer (vektes 2/3)
Ved sammenslåing teller begge modulene 50%.
Det gis én gradert karakter på vitnemålet, gradert fra A til F hvor A er beste og E er laveste ståkarakter. Hver vurderingsdel må bestås.
Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Kerstin Bornholdt <kerstin.bornholdtSPAMFILTER@hit.no> - 16.02.2012