410 Trenerstudium

Målgruppe og opptakskrav

Studenter med Idrett årsstudium eller årsenhet kroppsøving som ønsker en idrettsfaglig fordypning mot trenerrollen.

Mål for studieprogrammet

Studiet skal kvalifisere studentene for ulike typer trenerroller, og skal gi dem et høyt faglig kompetansenivå som trenere.

Idrett og fysisk aktivitet kjennetegnes i dag av til dels dramatiske og mangfoldige forandringer. En rekke nye aktiviteter har oppstått, og gamle former har blitt borte. Trenerrollen forandres og tilpasses nye krav. Studiet tar sikte på å utdanne trenere som er forberedt på og skolert for disse forandringene.

 

 

Videre studiemuligheter

Studiet bygger på Idrett årsstudium eller tilsvarende, og kan inngå i bachelorløpet ”Idrett, trening og administrasjon”.

Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning


Trenerstudiet
Emnekode Emnets navn S.poeng O/V *) Studiepoeng pr. semester
  S1(H) S2(V)
1100 Idrettsfysiologi og treningslære 15,00 O 5 10
1101 Trener, idrett og samfunn 5,00 O 2,5 2,5
1102 Trener, idrett og pedagogikk 10,00 O 5 5
1103 Fordjupningsidrett 15,00 O 10 5
1105 Trener, idrett og psykologi 5,00 O 2,5 2,5
1107 Forskningsteori og metode,
fordypningsoppgave
10,00 O 5 5
Sum: 30 30
*) O - Obligatorisk emne, V - Valgbare emne

Det vil bli gitt undervisning og opplæring i sentrale naturvitenskaplige, samfunnsvitenskaplige og humanistiske emner som er relevante for å forankre og se på trenerarbeidet under de nye betingelser og krav som gjør seg gjeldende på idrettsfeltet. Alle emner er obligatoriske.

 

Arbeids- og læringsformer

En del av fagstoffet bli presentert i form av forelesninger. Gjennom konkretisering av fagstoffet ved å knytte det til studentenes egne erfaringer, skal studentene engasjeres og motiveres for deltakelse og diskusjon. Det vil bli lagt opp til at grupper av studenter får i oppgave å legge fram muntlig eller presentere skriftlige synspunkter på faglige problemstillinger. Det kan enten være med utgangspunkt i tema som er forelest eller som finnes i pensum, eller det kan være med utgangspunkt i et tema som studentene har funnet spesielt interessant innenfor emnet.

Vurderingsformer

Studiet inneholder følgende forskjellige vurderingsformer: Ulike former for skriftlig vurdering, prosjektarbeid og praktisk metodisk eksamen.


Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Carl-Magnus Nystad <Carl-Magnus.NystadSPAMFILTER@hit.no> - 13.04.2005