Eiendomsmegling, bachelor
Målgruppe og opptakskrav
Studiet retter seg mot de som ønsker å arbeide med salg av eindommer og eiendomsmegling. Studiet er praktisk rettet og gir studentene gode kunnskaper om megleren sin rolle i den praktiske hverdagen, samtidig vil studentene få gode kunnskaper innen økonomi og jus. Studiet vil gi kandidatene gode forutsetninger for å arbeide som eiendomsmegler etter avsluttet studium Studiet er godkjent Finanstilsynet (31.01.07), og gir studentene mulighet for å bli fagansvarlig/ansvarlig megler etter to år med arbeidserfaring.
Opptakskrav til studiet er generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Mål for studieprogrammet
Studiet skal gi studentene solide kunnskaper innen eiendomsmeglerfagene og lover og forskrifter som utøver av yrket berøres av. Studentene skal gis kunnskap om eiendomsmegling i praksis og dokumentbehandling, samt regnskapslære, økonomi, oppgjør ved omsetning av eiendom og behandling av betrodde midler.
Videre studiemuligheter
Studiet kvalifiserer for videre masterstudium i inn- og utland, samt tilfredsstiller de teoretiske kravene Kredittilsynet krever for fagansvarlig/ansvarlig megler.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Eiendomsmegling, bachelor *) O - Obligatorisk emne, V - Valgbare emne |
Studiet er knyttet opp mot 3-årig bachelorstudium i økonomi og administrasjon, og en del av emnene er felles med dette studiet. Studiet har også felles emne med andre studium ved høgskolen.
Hele studiet er på 180 studiepoeng fordelt med 30 studiepoeng på hvert semester. Studiet gir tittelen Bachelor i eiendomsmegling.
Studiet er delt opp i emner som til vanlig varer 1 semester der hvert emne har 3-6 undervisningstimer pr uke. Hvert emne gir studiepoeng som svarer til den arbeidsmengden emnet krever.
Valgemner
I studieplanen er det satt opp forslag til valgemne. Studentene kan velge valgemne relativt fritt innenfor høgskolens studieprogram, se også andre studieplaner for andre studier ved høgskolen. Timeplan og eksamensplan kan begrense dette valget noe. I noen sammenhenger vil det være viktig å passe på at man velger rett valgemne med tanke på opptak til andre studium.
Arbeids- og læringsformer
Det vil bli benyttet varierte arbeids- og undervisningsformer i emnene som inngår i studieplanen, det vil bli forelesninger, seminarer, gruppeoppgaver, individuelle oppgaver, ekskursjoner og det legges opp til at studentene skal få mulighet til arbeidserfaring ved praksisplass i 6. semester. Tradisjonelle forelsningsformer kan bli supplerte med aktiv bruk av e-post, internett og databasert modellverktøy.
Forholdet mellom teori/praksis
Studiet har en teoretisk basis, men det vil bli lagt vekt på å benytte mest mulig praktiske eksempler i undervisningen. I siste semester i det tredje studieåret vil det være mulig å velge mellom en praktisk variant og en teoretisk variant. Studier og praksis i dette semesteret kan foregå utenlands.
Vurderingsformer
Kandidatenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal evalueres. Høgskolen vil benytte varierte evalueringsformer. Aktuelle evalueringsformer går fram av emneomtalene. Det benyttes bokstavkarakterer A-F (der F er ikke bestått).
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Mette Venheim <mette.venheimSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 09.09.2010