Peers matematikkside

Tallsystemer (MG1MA1- GLU1-7)

I denne bolken finner dere materiell om historiske tallsystemer og andre tallsystemer. Dere vil finne både videoer, Powerpointpresentasjon og oppgaver.

Historiske tallsystemerHer er en PowerPoint om historiske tallsystemer. Historikken er ganske dårlig dekket i Tall og tanke bøkene. I dette lille utdraget finner dere litt mer info om historiske tallsystemer samt noen oppgaver.

Andre tallsystemI PowerPointen som det er lenket opp til under finner en gjennomgang av oppbyggingen av tallsystemet. Her ser vi både på vårt eget tallsystem samt andre tallsystemter. I tillegg har jeg laget tre videoer om temaet som dere bør se på. Videoene finner dere under. De inneholder også quiz'er slik at dere kan teste dere selv med en gang.

Jeg har laget et sett med oppgaver om andre tallsystemer som dere kan jobbe med i tilknytning til stoffet. Oppgavene med fasit finner dere i lenken under Her er noen flere oppgaver om tallsystemer.
Det finnes flere kalkultorer på nettet som gjør om tall fra et tallsystem til et annet. Her er en kalkulator som er gratis å bruke

Tilbake til hovedside